Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari

El Servei d’Orientació en l’Àmbit Comunitari (SOAC) té com a principal objectiu orientar i acompanyar l’alumnat i les seves famílies en el procés de construcció de trajectòries personals d’èxit educatiu, acadèmic, personal i social.


L’orientació i l’acollida:

Per a les famílies, mitjançant xerrades i formacions en relació amb les transicions educatives, atenció i orientació personalitzada, i explicació i acompanyament en la comprensió del funcionament del sistema educatiu i l’escolarització (cursos, horaris, transport, menjador, beques, extraescolars, activitats d’estiu, etc.).

Per als alumnes d’educació postobligatòria, en cas que tinguin dubtes sobre el seu itinerari formatiu o que necessitin rebre algun tipus d’acompanyament.

Per als centres educatius, a través de les Jornades d’Orientació a 4t d’ESO i d’altres activitats per a professionals i/o alumnes, que vulguin assessorar-se sobre l’oferta formativa al nostre territori. Consulta l’oferta d’estudis postobligatoris a la ciutat d’Olot.


Més grans de 16 anys

Des del SOAC es lidera una xarxa de coordinació entre professionals de diversos serveis mitjançant la qual es fa una atenció als joves d’entre 16 i 21 anys de la nostra ciutat i comarca per garantir que tots els que vulguin formar-se puguin accedir a un recurs adequat a les seves necessitats i inquietuds.