Els Recursos Educatius són activitats educatives (xerrades, tallers, jocs, obres de teatre, audicions, sortides, visites guiades…) organitzades per professionals, associacions, serveis o empreses de la Garrotxa, i proposades als centres educatius d’Olot i comarca. Són activitats pensades per fer-se, principalment, dins l’horari lectiu i com a reforç i complement de la tasca docent dels equips de mestres i professors.

Des de l’Àrea de Cultura i Educació es coordina i se centralitza l’oferta i la reserva dels Recursos Educatius.

Els Recursos Educatius són el producte de la implicació i la complicitat de tota la xarxa social i institucional que, any rere any, programa un munt d’activitats educatives que, de mica en mica, van ocupant un espai dins els projectes curriculars dels centres.

A més, els Recursos Educatius faciliten a persones externes al món educatiu formal poder implicar-se i corresponsabilitzar-se de l’educació dels infants i dels joves de la comarca, i alhora enriqueixen l’educació que es fa als centres educatius, ja que permeten que l’alumnat pugui descobrir realitats i experiències més enllà de les activitats habituals així com conèixer persones referents en diferents disciplines.