S’impartiran a l’Institut Bosc de la Coma d’Olot dos cursos de formació en l’àmbit digital: “Descobrim el món digital” i “Ens endinsem en el món digital”.

Es tracta d’una formació gratuïta, dirigida a joves i adults.

Aquest octubre, l’Institut Bosc de la Coma d’Olot inicia la formació en l’àmbit digital per aquest curs 2024-2025. Es tracta d’una formació gratuïta, dirigida tant a joves, siguin o no alumnat de l’institut, com a adults.

La formació comptarà amb dos cursos:

  • Curs 1: “Descobrim el món digital”, impartit els dijous de 9.30 a 11.30 h, començant el proper dijous 7 de novembre. Aquest curs s’adreça a persones que fan un ús esporàdic de les eines digitals i permetrà a l’alumnat descobrir el mòbil, fer la primera trucada, saber fer servir l’agenda de contactes, com instal·lar noves aplicacions i com utilitzar el WhatsApp, entre d’altres.
  • Curs 3: “Ens endinsem en el món digital”, impartit els dimarts de 15.30 a 17.30 h, començant el proper dimarts 22 d’octubre. Aquest curs es dirigeix a aquelles persones amb autonomia digital que volen aprofundir en les seves competències, com ara com relacionar-se amb l’administració, com comunicar-se amb l’atenció sanitària, com guardar i compartir tot allò que tenim als nostres dispositius, etc.

Tots dos cursos tenen una durada de 15 hores i s’obté un certificat al finalitzar-los.

Per fer la inscripció, es pot trucar al telèfon 972 26 70 12 de dilluns a dijous de 8 a 17 h i divendres de 8 a 15 h.

Per seguir aquests cursos és necessari conèixer la llengua catalana o castellana.

La ràpida transformació digital de l’economia i la societat ha convertit les competències digitals en eines bàsiques per poder aprofitar les oportunitats que ofereixen des del punt de vista econòmic, social i ambiental. Per donar resposta a aquesta necessitat de formació en competències digitals, el Departament d’Educació ha creat una xarxa de centres de capacitació digital, formada per instituts de formació professional i escoles d’adults d’arreu de Catalunya que ofereixen un total de cinc cursos, des del nivell més bàsic fins a l’àmbit professional.

La formació s’adreça a adults i joves en risc d’exclusió digital que no estiguin al sistema educatiu ni formatiu. Aquesta formació s’ofereix a diferents instituts de formació professional i escoles d’adults d’arreu de Catalunya. En el cas d’Olot, s’imparteix a l’Institut Bosc de la Coma.

Aquests cursos són totalment gratuïts, finançats pel fons NextGenerationEU. Es faran a l’Institut Bosc de la Coma (Carrer Toledo, 12, Olot) amb un formador del Departament d’Educació i Formació Professional.