Durant cinc dies, els participants han rebut una formació gratuïta sobre la creació de bases i ritmes instrumentals propis de les músiques urbanes.

La formació en producció musical té una gran demanda entre el jovent d’Olot i la iniciativa ha tingut un gran èxit, amb totes les places exhaurides.

L’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot ha impulsat el Taller de Producció Musical, dins la programació del Servei de Joventut. El taller ha consistit en cinc dies de formació sobre la creació de bases i ritmes instrumentals com a recurs fonamental de la producció musical en les músiques urbanes com el rap, el hip-hop o el trap, entre d’altres. Impartit pel col·lectiu d’artistes Erol Urbà, el curs ha tingut lloc de l’11 al 15 de novembre a les tardes, de 17 a 20.30 h, a la Sala El Torín, de manera gratuïta. L’activitat ha tingut un gran èxit, totes les places disponibles s’han omplert i, davant de l’alt interès pels músics joves d’Olot per la formació, l’Àrea no descarta repetir-ho més endavant oferint més places.

Després d’haver organitzat el Concurs JOTOCO, una iniciativa que va oferir suport, acompanyament, formació i promoció als grups de música que hi van participar, els tècnics de música i joventut han sabut llegir que la formació en producció musical tenia una gran demanda a la ciutat. Arran d’aquesta realitat s’ha dissenyat aquest curs des d’una vessant pràctica i amb una metodologia participativa.

Durant les cinc tardes del taller, els formadors han abordat tot el procés creatiu vinculat al beatmaking: la conceptualització, les tècniques, eines i instruments principals, el programari que s’utilitza i una aproximació a l’harmonia.

Per inscriure’s a la formació no es requeria cap coneixement previ i els participants que n’han format part van des d’aquells que comencen des de 0, fins a d’altres que ja tenen algunes nocions, com alguns dels participants del Concurs JOTOCO.

El col·lectiu d’artistes Erol Urbà, encarregat d’impartir el taller, es dedica a dinamitzar projectes d’intervenció social a través de l’art urbà, com el rap, la producció musical, el graffiti, la dansa urbana i els audiovisuals. La seva tasca passa per acompanyar l’activació social i artística dels joves per transcendir el consum passiu i esdevenir agents creadors i compromesos en la construcció del món que volen habitar, en pro de la convivència, el respecte i la igualtat.