Aquest curs, Olot tindrà més de 3.000 alumnes d’infantil i primària i més de 2.000 a l’ESO.

L’Ajuntament d’Olot segueix apostant per a projectes i serveis enfocats a garantir la igualtat d’oportunitats per a infants i joves de formar-se.

Avui dijous 12 de setembre de 2024 arrenca un nou curs escolar als centres educatius d’Olot. Les aules d’infantil i primària acolliran un total de 3.141 alumnes i les d’ESO, 2.366 alumnes. Pel que fa a les Escoles Bressol Municipals, enguany hi haurà 223 infants que comencen, una xifra que s’eleva fins a 320 amb la Llar d’Infants de Sant Roc. El curs acabarà el 20 de juny de 2025, hi haurà les vacances de Nadal i de Setmana Santa habituals i quatre dies a lliure disposició.

Aquest curs 2024-2025, un total de 295 alumnes comencen I3. S’estrenen a l’institut al primer curs d’ESO 595 estudiants i inicien Batxillerat 262 alumnes. Pel que fa als Cicles Formatius, enguany Olot tindrà 337 alumnes als Cicles Formatius de Grau Mitjà i 408 als de Grau Superior. Per altra banda, 150 estudiants començaran un PFI, PTT o IFE.

A més, aquest any el Servei de Recursos Educatius oferirà un total de 200 activitats diferents per als centres escolars de la ciutat.

Nou curs escolar, mateixes oportunitats

En aquest nou curs escolar l’Ajuntament d’Olot segueix apostant per als projectes i serveis enfocats a fer créixer l’oferta educativa, quantitativament i qualitativa, a treballar, des de l’equitat, per la igualtat d’oportunitats dels infants i dels joves.

En aquest sentit, el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) ofereix projectes per ajudar els estudiants que ho necessiten a assolir els continguts del currículum escolar com també a gaudir d’experiències fora de l’escola i que enriqueixen el desenvolupament dels infants. Dins d’aquest programa hi trobem iniciatives com els Tallers d’Estudi Assistit, el Rodajoc, l’Orientolot o el Cataolot, entre d’altres.

L’Ajuntament també compta amb l’Oficina Jove i el Servei d’Orientació en l’Àmbit Comunitari (SOAC). Algunes de les seves accions són l’assessorament sobre beques per als estudis, fer un acompanyament a joves a partir dels 16 anys i l’orientació als alumnes que finalitzen 4t d’ESO, així com cursos de català, convalidacions d’estudis i derivació cap a recursos per a joves que han quedat fora dels estudis reglats.

Aquest any, es seguirà duent a terme el Consell dels Infants, un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Alcaldia i el Govern municipal sobre qüestions d’interès general per a la ciutat que té com a objectiu donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants.

L’Escola Municipal de Música d’Olot manté obertes les matrícules per aquest setembre per a tot aquell que vulgui formar-se en el món de la música i l’Escola Municipal d’Expressió iniciarà el curs el proper 30 de setembre amb propostes que potencien l’expressió i la capacitat creativa a través de diferents disciplines artístiques per a infants, joves i adults.

La ciutat d’Olot també compta amb una àmplia oferta formativa que s’ofereix des dels recursos d’educació postobligatòria, com ara l’Escola d’Adults, l’Escola Oficial d’Idiomes, la Fundació d’Estudis Superiors, el Consorci per la Normalització Lingüística, la UNED, la UOC, Noima, el Centre de Noves Oportunitats Oscobe, l’Aula Format, entre d’altres.