L’Escola Municipal d’Expressió presenta, entre maig i juny, un circuit d’actuacions i mostres en diferents punts del centre de la ciutat. 

L’alumnat de diferents disciplines artístiques donaran visibilitat a les seves capacitats creatives que han desenvolupat amb l’impuls de l’equip docent de l’EME.

Les especialitats que hi podrem trobar son Patchwork, Joiera Artística i Creacions Tèxtils a Can Trincheria; Explorart, Expressió Plàstica i Tallers Artístics a l’Hospici; Il·lustració i Còmic a l’Orfeó Popular Olotí; Fotografia i Escriptura Creativa al Centre Excursionista d’Olot, Ceràmica als finestrals de la Biblioteca Marià Vayreda; Teatre i Improvisació i Interpretació i Màgia al Teatre Principal; Dibuix i Pintura a la capella de Sant Ferriol. A més, l’Art del Teatre participa en quatre ubicacions diferents com la perruqueria Art, l’hotel Olot Centre, a Can Trincheria i a la Biblioteca Marian Vayreda.

Aquesta varietat de propostes engloba la participació d’un gran ventall de participants d’edats diferents que van des dels infants fins a persones jubilades. En motiu d’aquest festival s’ha editat un programa del recorregut amb les ubicacions i els títols de les mostres i intervencions.

Consulta el mapa de totes les activitats del festival.

Programa d’activitats:

La Festa de l’Impro amb Màgia de prop
Alumnat de Teatre i Improvisació
Dijous 20 de juny, 20 h, Teatre Principal d’Olot

La mostra de fi de curs dels alumnes de Teatre i Improvisació de l’Escola Municipal d’Expressió promet ser un festival d’humor improvisat. Després de mesos de treball conjunt i moltes rialles compartides, l’alumnat dels tres cursos d’aquesta especialitat, impartits per l’actriu Anna Aumatell, estan llestos per conquerir l’escenari amb els seus esquetxos més esbojarrats i divertits. Prepareu-vos per un espectacle ple de sorpreses i situacions hilarants. No et perdis aquest xou únic i irrepetible que promet oferir 70 minuts d’humor fresc i irreverent. El públic assistent serà acomodat pels alumnes del Mag Nani que els acompanyaran a seure mentre gaudeixen de màgia de prop amb cartes màgiques, monedes, petits objectes sorprenents i endevinacions impossibles que faran gaudir de valent el públic que entra i espera que comenci l’espectacle.

Exposició “Enfocar les paraules, llegir les imatges”
Alumnat d’escriptura creativa i fotografia
Del 25 de maig al 30 de juny, Centre Excursionista d’Olot

Exposició dels alumnes de les especialitats d’escriptura creativa i fotografia de l’Escola Municipal d’Expressió, sota el guiatge de Jenni Rodà i Pep Sau.

 

Exposició “Incomunicació digital”
Alumnat de Ceràmica
Del 16 de maig al 23 de juny, Biblioteca Marià Vayreda

L’alumnat de l’especialitat de Ceràmica de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot durant el mes de maig i juny presentarà un llibre d’artista conjunt, fet de fang, inspirat en una de les tècniques que utilitza Quim Domene a les seves obres: el collage. En aquest llibre s’hi podrà observar com cada alumne ha expressat com ens afecta l’ús dels telèfons intel·ligents, les xarxes socials o les aplicacions digitals, entre d’altres.

Exposició “Bestioles”
Alumnat de l’aula d’Il·lustració i Còmic
Del 17 de maig al 16 de juny, Orfeó Popular Olotí

Els alumnes de l’aula d’Il·lustració i Còmic de l’EME presenten una exposició de dibuixos en la tècnica dels llapis tous, des del blanc al negre passant per tota la gama de grisos. La mostra està composta d’una col·lecció de personatges realitzats cadascun a partir de la morfologia de tres animals diferents tot creant, així, una bèstia original segons la combinació que haurà triat cada autor/a. El repte ha estat unir les tres tipologies d’espècies diferents procurant que es detecti cada un dels animals escollits però a la vegada, aconseguir que es vegi com un possible nou espècimen.

Exposició de Dibuix i Pintura
Alumnat de Dibuix i Pintura
Del 8 al 20 de juny, Ermita de Sant Ferriol

Els alumnes  de Dibuix i Pintura de l’EME presenten un recull de les millors peces que han elaborat durant el curs. Aquesta mostra, amb una temàtica totalment lliure, està composta d’obres fetes amb llapis, aquarel·les, retoladors, acrílics i a l’oli.

Exposició “Cosir i llimar, tot és començar!”
Alumnat de Joieria Artística, Creacions Tèxtils i Patchwork
Del 10 de maig al 14 de juny, Can Trincheria

L’alumnat de els especialitats de Joieria Artística, Creacions Tèxtils i Patchwork de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot exposen els treballs realitzats en cadascun dels tallers segons la seva disciplina artística.

Creacions Tèxtils mostra les inquietuds artístiques de cada alumna amb dissenys originals, de molta qualitat en els acabats, però sense deixar de banda la seva part pràctica per poder ser gaudides fora del taller.

Joieria Artística mostra les peces sorgides del procés de reflexió previ que cada alumna realitza per plasmar-la en un disseny que les porta a la manipulació de diferents metalls treballats amb una gran varietat d’eines que els permeten aconseguir uns treballs de gran qualitat.

Patchowrk mostra una producció de diferents peces que mostren l’habilitat amb el fil i l’agulla. Totes les creacions es basen en el blanc i el negre, donant una uniformitat cromàtica de les teles i textures emprades.

Exposició “Enquimades. Tocats d’en Quim”
Alumnat de Tallers Artístics, Explorart i Expressió Plàstica
Del 17 de maig al 16 de juny, Pati de l’Hospici

Els alumnes de Tallers Artístics, Explorart i Expressió Plàstica s’han submergit en l’univers creatiu de l’artista garrotxí Quim Domene. La mostra, al costat de l’exposició del propi artista, presenta obres on hi podrem reconèixer els elements i trets essencials de la seva prolífica obra alhora que presenta un reflex del que l’alumne ha copsat sobre ella.

Microteatre. 4 espais, 4 obres
Alumnat de l’Art del Teatre
Dissabte 1 de juny, Olot

Dissabte 1 de juny els alumnes de l’activitat l’Art del Teatre presentaran una mostra de quatre respresentacions en diferents espais del centre d’Olot. A l’Hotel Olot Centre s’hi podrà veure l’obra “Secrets enterrats”, a la Perruqueria Art tindrà lloc la representació “Dracul’Art”, mentre que a la Biblioteca hi haurà la peça “La vida a la biblioteca”. A més, a Can Trincheria hi trobarem l’obra “Un fet inesperat”. Tot això és fruit de mesos de treball i dedicació per part dels nens i nenes que busquen que el públic assistent gaudeixi durant la tarda i es submergeixi en els diferents llocs on tenen lloc les representacions.