Hi participen tots els estudiants de 1r d’ESO dels instituts de la Garrotxa.

Els nois i noies juguen en grups d’entre 13 i 15 persones barrejant alumnes dels vuit centres de secundària que hi participen.

Donar a conèixer les curses d’orientació i fomentar la pràctica de l’activitat física entre els adolescents. Aquests són dos dels objectius que persegueix l’Orientaolot.

Una matinal, que aquest any es porta a terme el divendres 17 de maig a Olo i en la qual hi participen tots els alumnes de 1r d’ESO dels instituts de la Garrotxa. En total són 659 nois i noies que s’agrupen en equips en els quals hi ha estudiants dels diferents centres. Cadascun dels grups va sempre acompanyat d’un monitor del cicle formatiu en activitats físiques de l’Escola Pia.

Després d’una dinàmica de presentació dels membres de cada equip, comença la sortida esglaonada dels diferents equips que tenen per objectiu de trobar el nombre màxim de fites marcades en un mapa que se’ls hi entrega.

L’activitat pretén posar en valor el treball en equip, la coordinació, la presa ràpida de decisions en grup, la imaginació i el consens, afavorint les relacions entre joves de diferents centres de la comarca i promovent una actitud favorable cap a la pràctica de l’activitat física. I, sobretot, passar-ho molt bé.

L’Orientolot és una activitat que forma part del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot i que organitzen conjuntament l’Àrea d’Esports, l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, l’Escola Pia i el Consell Esportiu de la Garrotxa. Des dels seus inicis compta amb la professionalitat de l’Associació Esportiva Gastant Keks i la col·laboració del personal docent d’educació física de tots els centres de secundària de la comarca.