Aquest dimecres 17 d’abril s’ha celebrat una nova edició del Rodajoc i els infants han sortit al carrer a jugar a jocs tradicionals.

Un total de 17 escoles d’Olot i la Garrotxa hi ha participat.

El projecte recupera el carrer com a espai de joc i afavoreix la relació dels infants amb l’entorn i els alumnes dels altres centres.

Avui, 17 d’abril de 2024, s’ha celebrat el Rodajoc 2024 al Pavelló Firal d’Olot. Es tracta d’una activitat per als nens i nenes de tercer de primària que pretén acostar-los als jocs tradicionals, cooperatius i de carrer amb la voluntat de dur l’educació més enllà de les aules. La jornada busca que els nens i nenes de tots els centres de la ciutat i la comarca juguin plegats, aprenguin nous jocs i es relacionin entre ells.

Enguany, la jornada compta amb un total de 547 d’alumnes participants provinents de 17 escoles d’Olot i la Garrotxa. En aquesta jornada, els infants han pogut conèixer jocs d’arreu del món i han pogut compartir un espai on treballar la socialització, l’activitat física i el joc com a instrument d’aprenentatge.

Rodajoc és un projecte que recupera l’espai de joc per excel·lència, els carrers i les places, i utilitza el material que els infants troben en el mateix entorn natural i urbà. D’aquesta manera, els alumnes aprenen a construir els seus propis jocs fent servir l’enginy. La iniciativa beneficia els infants, ja que afavoreix les relacions personals entre els nens i nenes de diferents centres i diferents cultures, fomenta l’interès i el respecte per l’entorn, i permet als infants conèixer, acceptar i seguir les normes de cada joc. A més, també ajuda a impulsar una actitud favorable per part dels infants vers l’activitat física i els hàbits de vida saludables i propicia la recuperació de diferents jocs tradicionals com a font de patrimoni i d’intercanvi cultural.

Un any més, els estudiants dels cicles esportius i del servei comunitari de l’Escola Pia d’Olot col·laboren amb el Rodajoc acompanyant els grups d’infants durant tota la jornada.  Els centres participants d’enguany provenen d’Olot, Sant Joan les Fonts, Besalú, La Vall d’en Bas, Les Planes d’Hostoles, Les Preses, Sant Feliu de Pallerols i Sant Jaume de Llierca.