Com cada any, l’Estiu Riu organitza casals amb activitats lúdiques, educatives i esportives de tot tipus per a infants i joves fins a 18 anys.

Enguany es tornen a organitzar els Casals Culturals per a joves, així com els casals esportius per a infants de 4 a 12 anys.

El dimecres 24 d’abril s’obre el període d’inscripcions a les activitats de l’Estiu Riu.

Ja es pot consultar la Guia Activa l’Estiu 2024, elaborada pel Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot. La guia inclou totes les activitats de l’Estiu Riu, organitzades per l’Ajuntament d’Olot i adreçades a infants i joves menors de 18 anys durant el període de vacances estivals a Olot. A més, la guia també inclou les activitats que organitzen la resta d’Ajuntaments de la Garrotxa i les d’entitats i empreses.

L’Estiu Riu és el conjunt d’activitats d’educació en el lleure municipals organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació i l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot durant el període de vacances d’estiu escolars.

Des de l’Estiu Riu s’organitzen cada any casals amb activitats lúdiques, educatives i esportives de tot tipus per a infants i joves de totes les edats: casal de joves, casal per a infants i joves amb diversitat funcional, casalet de les fonts (per a infants que començaran i3), esplai de petits Malagrida i esplai de petits Pla de Dalt (per a infants de 4 a 7 anys) i el casal Bisaroques (per a infants de 2n a 6è de primària).

Enguany es tornen a organitzar els Casals Culturals per a joves. Durant quatre setmanes, els joves de 12 a 16 anys poden participar en propostes artístiques i creatives. Aquest 2024, hi haurà una setmana dedicada al periodisme (per conèixer què passa darrera una càmera d’informatius, aprendre com es prepara una entrevista o com es ven algun producte o servei amb una falca de només 20 segons). La segona serà un taller de teatre amb Carla Rovira en què els joves faran exercicis d’escriptura teatral, improvisació, disseny d’escenografia… La tercera setmana, conduïda per Ferran Coves, se centrarà en el cartellisme i la publicitat. I, la quarta, estarà dedicada al rap i a l’escriptura lírica amb Erol Urbà.

Una novetat és un casal per a joves de 15 dies titulat: Estada de cant i interpretació. Fes-te escoltar! destinat a joves de 12 a 16 anys que els agradi cantar i interpretar. De la mà de cantants professionals en actiu de la formació Cor de Teatre, els joves iniciaran un camí en el món del cant i la interpretació, que culminarà amb una actuació oberta a famílies i amics.

En l’àmbit d’esports, l’Estiu Riu organitza un seguit de casals esportius per a infants de 4 a 12 anys, com són el casal d’hoquei, patinatge i gimnàstica. A més del casal de bàsquet per a joves de 12 a 16 anys, i també casals aquàtics, on hi haurà diferents opcions de piscina i natació.

Les brigades joves d’estiu i els casals temàtics de robòtica i natura completen l’oferta de l’Estiu Riu.

El període d’inscripció serà des de les 9 h del dimecres 24 d’abril fins a les 24 h del diumenge 12 de maig de 2024 per internet a www.estiuriu.olot.cat. També es podran fer de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olot situada a l’Hospici. L’horari d’atenció serà de 8 a 15 h (tret del dia 24 que serà a partir de les 9 h). Per a qualsevol consulta o dubte sobre les activitats d’Estiu Riu es pot trucar al telèfon 621 129 070 de 9.30 a 14.30 h. Els preus de les activitats compten amb descomptes per a famílies nombroses i monoparentals, per a persones amb discapacitat, així com per tenir el carnet d’usuari de les instal·lacions esportives municipals i per inscriure més d’un germà o germana a les activitats.

A més, la Guia Activa l’Estiu 2024 inclou les activitats d’estiu per a infants i joves dels diferents pobles de la comarca. Es pot consultar la informació a través de la guia, a www.garrotxajove.cat i als respectius ajuntaments.

Finalment, la Guia també inclou les activitats ludicoformatives i formatives organitzades per part d’entitats i empreses privades d’Olot i comarca amb una gran varietat de propostes.